TIME2WASTEGUTS2SPILL.: Levyhylly #1 : Dog Eat Dog - Play Games

1. joulukuuta 2012

Levyhylly #1 : Dog Eat Dog - Play Games

Ensimmäisen levyn valinta ei ollut todellakaan vaikea. Tämä on ensimmäinen levy mitä olen koskaan ostanut ja edelleen aktiivisessa kuuntelussa! Levyn hankintahetkellä olin 5. tai 6. luokalla, muistaisin jos en olisi niin luokattoman vanha (levy julkaistu -96, ei niin suurta matikkaa tarvi). Tätä ennen oltiin saatu lahjaksi Scatmanin ja Aikakoneen cd:t, mutta tämä oli ensimmäinen, jonka omalla rahalla ostin. Fazerin musiikkikerhosta, äitin tilin kautta lähti tilaus.

Tämä on ensimmäinen cd mitä oon ostanut. Yllättävän hyvässä kunnossa vielä.
Ensimmäistä kertaa bändiä kuulin, aivan kuten bändejä nuorena kuullaan eka kertaa, vierailulla isoveljen luona. Levyhyllystä, Bad Religionin levyn vierestä, kaivoin esiin cd:n jossa oli mielenkiintoisen näköinen kansi. Hassu kruunu ja viileän näköinen tekstaus. Kyseessä oli Dog Eat Dogin "All Boro Kings". Hätäisellä tutustumisella mieleen jäi vain "No Fronts" -kappale (myöhemmin kappale tuli hyvinkin tutuksi "Punk+"-kokoelmalta). Se oli kumminkin sitä aikaa, että koko bändi unohtui varmaan seuraavan Turtles-leikin aikana.

Paria vuotta myöhemmin bändi palasi kumminkin kuvioihin ja "toisenaallon" -kosketus tuli joko MTV2:n tai Jyrki:n kautta, "Isms" -musiikkivideon muodossa. Sittemmin biisi tuli tutuksi viimeistään Jyrki SnowJob -kiertueen ja sen oheisen cd -kokoelman myötä.


Bändin tapa yhdistellä hardcorea, punkkia, ska:ta, funkkia ja hiphoppia iski heti ja lujaa! Erityisesti osittain räpätyt lauluosuudet sekä saksofoni olivat sellaisia mausteita mihin ei ollut aiemmin törmännyt ja jotka miellyttivät heti korvaa.

Kun levyn raita numero neljä, "Rocky" lähti soimaan, maailmankäsitykseni järkkyi niin pahasti, etten ole tähän päivään mennessä palautunut ennalleni. Sinä päivänä rakastuin musiikkiin.


Loppupeleissä kyseessä on "melko" simppeli raita, mutta kaikki siihen yhdistyvät fiilikset ja muistot tekevät siitä erityislaatuisen.

Hitit kuva7" muodossa.
"Play Games" -albumin jälkeen bändiltä on tullut kaksi julkaisua, "Amped"(-99) ja "Walk With Me"(-06), mutta näihin kumpaankaan itsellä ei ole mitään kosketusta. "All Boro Kings" debyyttiä on kyllä tullut fiilisteltyä myös näin vuosien jälkeen.

Toki myös levynkeräilyharrastuksen myötä on pitänyt haalia tästä klassikosta kaikenmaailman versiot haltuun.
DeLuxe edition - Dikipäg - keräilykorteilla ja tarralla. (Kiitos Erkka!)
Dog Eat Dpg - Play Games:

1. Bulletproof
2. Isms

3. Hi-lo

4. Rocky
5. Step Right In (featuring The Rza)
6. Rise Above
7. Games (featuring Ronnie James Dio)
8. Getting Live (featuring Roguish Armament)
9. Buggin'
10. Numb
11. Sore Loser

Levyllä ei ole oikeastaan yhtään täytebiisiä, eikä missään kohtaa ole tarvetta painaa "seuraava"-nappia. Siksi onkin vaikea nimetä suosikkibiisejä, mutta ehkä "hitti"kappaleiden lisäksi haluaisin nostaa esille avausraidan "Bulletproof" -missä tulee esille aika hyvin kaikki musiikilliset elementit mitä bändi tarjoilee. Myös "Step Right In" on pakko mainita, koska RZA. Lopun "Sore Loser" tuo joka kerta hymyn huulille. Tai "Buggin'" kuinka chilliä? Mutta kuten jo sanoin koko levy on alusta loppuun pelkkää rautaa. 5/5.

I <3 Vinyl.
Harmi kun kyseistä levyä ei löydy spotifystä, olisi voinut iskeä linkin tähän. Mutta toisaalta, tukekaa fyysistä äänitettä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti