TIME2WASTEGUTS2SPILL.: Levyhylly #2 : Sara - Kromi

4. joulukuuta 2012

Levyhylly #2 : Sara - Kromi

Saran 2.pitkäsoitto "Kromi" julkaistiin vuonna 2001.
Kuulin Saraa ensimmäisen kerran joskus vuosituhannen vaihteessa. Jyrki-ohjelmassa esitetty "Seuraa" -kappale iski omaperäisyydellään, vaikka muistaakseni live-veto ei muuten niin rautainen ollutkaan. Synkähköä vaihtoehto metallia omaperäisellä ulosannilla. Toimi.

Vähän myöhemmin, noin 17-18-ikävuoden hujakoilla, fiilistelin juuri Marilyn Mansonia, Nine Inch Nailsiä sun muita vastaavia, vähän industriaaliin taittavia alt.metallisteja. Sitten kuulin (todennäköisesti myös Jyrkissä) "Tanssiin", ensimmäisen singlen "Kromi" -albumilta. Biisissä oli kaikki ajankohtaiset elementit niin kohdallaan, että olin myyty välittömästi! Löytyi vähän kone-samplea ja aika tuoreena basistina olin aivan kikseissä bassolinjasta ja saunidsta.

Sarasta puhuttaessa on pakko tarttua myös lauluun, tuolloin ainakin se jako aika vahvasti mielipiteitä. Ensimmäisillä kuuntelukerroilla jos ei keskittyneesti kuunnellut, ei voinut sanoa millä kielellä laulettiin. Itse olen aina Jorman laulutyylistä tykännyt, jollain tapaa tulee Chino Moreno mieleen. Deftones-viboja muutenkin siellä täällä.

Monesti, varsinkin jos en ymmärrä, pystyn jättämään sanoitukset toissijaisiksi ja filistelemään biiseistä silti täysillä. Saran tapauksessa oon kumminkin aina tykännyt lyriikoista erityisen paljon ja vuosien myötä alkanut kiinnittää niihin erityistä huomiota.

CDS "Tanssiin" / "Vajosit"
"Kromi" on levynä erityinen myös sen takia, että juuri sen aikaan täytin 18vuotta ja ensimmäistä kertaa käytin täysi-ikäisyyttäni hyväksi ajelemalla Seinäjoelle, Duuni-ravintolaan Saran keikalle. Ihan tarkkoja yksityiskohtia en kyllä keikasta muista, mutta muistan että kaikki hitit tuli sekä savua ja stroboa käytettiin aika huolella!
Myös edellis(2001)kesän Provinssirockista jäi mm.Limp Bizkitin, Offspringin, Weezerin, Toolin ja Godsmackin lisäksi mieleen erityisesti Saran keikka. Pojat veti mustissa hameissa keskellä aurinkoista kesäpäivää.

Saraa on tullut noista päivistä asti fiilisteltyä ja bändi kuuluu tänäkin päivänä kotimaisiin suosikkiartisteihini.

Erityismaininta vielä Kromin kansista, joita olen pitänyt aina erittäin hienoina! Jotain Herra Ylpön tuotantoa joka miellyttää minuakin.

Levyllä ei mielestäni ole huonoja biisejä, mutta muutamat nousevat muiden edelle.
- Väsyneen käden luoti - Aivan loistava avausraita! ISO kertosäe.
- Tanssiin - Huikea biisi!
- KSK - Tätä biisiä on tullu varmaan eniten fiilistelyä.
- Raskas - Älytön! "vuodan hitaasti, mutta kuiviin", breikki <3 2:00->



Levyä ei löydy Spotifystä ja youtubessakin aika heikosti tältä ajalta videoita. Ostakaa niitä levyjä!

WWW.SARANHUONE.COM


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti