TIME2WASTEGUTS2SPILL.: Levyhylly #3 : Rocket From The Crypt - Scream Dracula Scream!

13. joulukuuta 2012

Levyhylly #3 : Rocket From The Crypt - Scream Dracula Scream!

Rocket From The Crypt - Scream Dracula Scream (1995)
Luin eilen NRGM:n twiittauksen, että Rocket From The Crypt saapuu Suomeen ja Tampereen Klubille 3. huhtikuuta 2013. Siitä muistin pitkästä aikaa koko bändin ja oli pakko kaivaa heti levy hyllystä esiin. Viimeksi olen bändin tuotantoa kuullut viime talvena kun pyöräytin "Young livers":n Kokkolan West Coastissa.

En muista milloin ja mitä kautta olen bändiin tutustunut, mutta muistelisin, että se olisi joskus aikavälillä 2005-2008 kun tuli haalittua enemmän klassisia punk ja rock levyjä haltuun. Jostain divarista/ kirpparilta tms. tämän muistaakseni ostin, promo-tarrakin puhuu sen puolesta. Vähän myöhemmin jossain tuli vastaan tuo "Young livers" - 7", joka jäi myös talteen.

Young Livers / Burning Army Men 7"



"Scream Dracula Scream!" on bändin 4. albumi ja ensimmäinen ison levy-yhtiön julkaisu(Interscope). Itselläni ei ole kokemusta bändin aikaisemmasta tuotannosta ja uudemmistakin olen kuullut vain satunnaisia kappaleita.

Levy tarjoilee reilusti rokahtavaa punkkia mm.puhaltimilla höystettynä. Jossain Social Distortionin ja Mighty Mighty Bosstonesin välissä tässä siis mennään. Osa biiseistä tuo mieleeni alkupään menevämmän Damn Seagulls tuotannon. Levy on julkaistu vuonn -95 ja kyllähän tässä sellainen rehellinen ysärisaundi kuuluu ja miellyttää ainakin minun korvaani.

Neljä ensimmäistä raitaa, Middle, Born In '69, On A Rope, Young Livers aiheuttivat välittömän rakastumisen levyyn. Ankaraa rock'n'rollin ilotulitustahan tuo on aina 6.raitaan asti kunnes rauhoitutaan hetkeksi miettimään miten ne asiat oli ja miten ne menee. Used lukeutuu levyn suosikkibiiseihin, alkuryminöiden lisäksi. Viimeistään Fat Lip pyöräyttää rokkirattaan taas kunnolla pyörimään, jota Suit City luontevasti jatkaa. En ala analysoimaan jokaista raitaa sen tarkemmin, suosittelen vaan laittamaan levyn soimaan ja lisäämään vähän normaalia enemmän äänenvoimakkuutta!



Soita "On A Rope" erityisen kovalla volumella!


Levy sopii kaikkiin mielentiloihin vuorokauden- tai vuodenajasta riippumatta! Moni on varmasti eri mieltä, mutta kyllä tämä taas kallisti kuppia siihen suuntaan, että kovin musa tehtiin 90-luvulla. No ehkä tuota on mahdotonta sanoa, mutta sanoinpas nyt kumminkin!

Kuunnelkaa levy spotifystä!
Rocket From The Crypt – Scream, Dracula, Scream

Sen jälkeen ostakaa levy hyllyynne!
esim. Levykauppax:stä


2 kommenttia:

  1. http://youtu.be/ZNjuDGwG-iM

    Tämä nimenomainen video tais olla ittellä ensikosketus bändiin. En tajua miten tän näkemisen jälkeen on voinu jäädä niin vähälle kuuntelulle..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei saateri! Olipa kova biisi! Huh huh! Pitää itekki tehostaa vähän kuuntelua ja laajentaa samalla muuhun tuotantoon..

      Poista